pengar

Tips: Jämför dina räntor

Jämföra räntor

Är du ute efter att låna pengar? Kanske behöver du en ny bil eller kanske en ny lägenhet? Ibland behöver man mer pengar än vad man själv har på banken och då är kanske ett lån nära till hands. Som de flesta vet finns det många ställen där man kan låna pengar idag och man ska inte ta första bästa som man hittar. Jämför de olika företagen som lånar ut pengar. Se vilken ränta du ska betala och vad slutsumman blir när återbetalningen är gjord.

Jämför gärna med olika företag

Om du jämför lån med Sambla till exempel, kan man sätta dit vilken summa man vill låna och själv välja hur många år man vill lägga upp lånet på. Sedan får man vad månadskostnaden skulle bli. Ett bra verktyg. Du får inga överraskningar utan kan lätt planera din ekonomi och på så sätt vet du vad du har över varje månad.

Jämför räntor

Behöver du exempelvis en ny bil så vet vi alla att en bra bil kostar lite och oftast när man tar lån har man flera månader och ibland år framför sig att betala. Då är det bra att veta vad räntorna skulle bli. Jämför alltså alltid vad räntorna skulle bli mellan de olika företagen som du kan tänka dig att anlita. Eftersom det skiljer ganska mycket mellan banker och andra låneaktörer så är det alltid värt att göra en extra koll för att få veta hur mycket man skulle spara på att byta. Det går även bra att få förslag från andra aktörer och visa sin befintliga låneförmedlare att man fått ett bättre erbjudande, förhoppningsvis är dessa då redo att sänka sina kostnader för att matcha erbjudandet. Om de har möjlighet till det vill säga, de nyare aktörerna på marknaden verkar ha ett helt annat sätt att jobba och behöver inte lika stor vinstmarginal som de stora traditionella bankerna.

Generationens låneförhandlare

Ett hett tips är att kolla med en låneförmedlare som jämför flera bankers erbjudanden. De vill att låntagaren ska få allra bästa erbjudande när det kommer till banklån. Sambla som nämnts tidigare har många kunder som fått mycket hjälp när det kommer till just banklån.

Det finns många banker att välja mellan och de ger olika erbjudanden till olika kunder. Sambla samlar upp till 24 olika banker och därefter väljer du själv vilken bank du vill anlita. Det finns personliga rådgivare som du kan prata med. Sambla vill att du ska bli en nöjd kund. Det bästa av allt är att det inte kostar dig någonting att använda dig av Sambla. Som du kanske vet görs en kreditupplysning när man ansöker om lån och det görs även av Sambla men det blir bara en kreditupplysning trotts att de erbjuder lån från flera banker. Rekommenderar verkligen att göra ett test för att se om du kan få bättre räntor än vad du har idag.