tillbehör pinne till grillen

Har du allt du behöver inför grillsäsongen?

Efter en lång vinter har nu våren sakta men säkert gjort sitt inträde. Med våren brister blomsterknoppar ut, man hör fåglar kvittra och man börjar känna en liten försmak av det som komma skall, sommaren! När de varma vårdagarna tittar fram börjar det nog klia i mångas fingrar. Att ställa fram grillen är för många det som anger tonen för när sommaren är här.

Vilka typer av grillar finns det?

Det finns många typer av grillar, allt från engångsgrillar, elgrillar och kamadogrillar, till de typer av grillar som är vanligast, nämligen kolgrillar och gasolgrillar. Det är även de sistnämnda vi ska fokusera på i denna artikel. Kolla gärna in produkterna som finns på byggvaruhus som k-rauta.se.

  • Kolgrill. Till en kolgrill behöver man använda kol och tändvätska. Efter kolet är antänt ska man vänta med att grilla tills det är glöd. Det kan ta en bra stund och är därför inte det optimala valet när man är jättehungrig eller för personer som har dåligt tålamod. I gengäld, även om meningarna går isär, blir ofta smaken på det man grillar med en kolgrill godare än om man grillar med gasol.
  • Gasolgrill. Till en gasolgrill behöver man givetvis gasol för att kunna grilla. Gasolgrillar är smidiga på det sättet att de är enkla att använda och det går snabbare att få upp värmen. Du sätter bara igång gasen och inväntar önskad värme, sen är det bara att lasta på det som du ska grilla på gallret.

Vilka grilltillbehör behöver man?

När man grillar behöver man även en del grilltillbehör för att lyckas optimalt. Nedan får du några bra tips på saker som både förenklar och förbättrar din grillupplevelse.

  • Grilltång och grillgaffel är bastillbehör som man behöver när man grillar för att på ett smidigt och enkelt sätt kunna flytta och vända på det man grillar.
  • Om du grillar mycket grönsaker som tomat, lök och paprika samt även champinjoner för den delen, är det väldigt smidigt att grilla det i en grillkorg. Det kan vara ganska jobbigt och tidskrävande att hålla på och vända på alla delar, så därför kommer en grillkorg väl till pass då du bara kan skaka den som om det vore ett stekjärn. Ett alternativ till grillkorg är även det klassiska grillspettet där du trär på de grönsaker du önskar. En rekommendation är då att köpa rostfria grillspett och inte grillspett i trä som inte är så hållbara.
  • Grillhalster om du ska grilla fisk, korv eller biffar. Med ett grillhalster har du ett smidigt handtag där du enkelt vänder din mat, samtidigt som risken är betydligt mindre att det fastnar matrester i grillgallret.
  • Grillborste. När man grillar är det nästan ofrånkomligt att det fastnar lite matrester på grillgallret. För att få bort resterna är det därför bra att ha en grillborste som enkelt skrapar bort de kvarvarande resterna och gör gallret snyggt och klart för nästa grillning.

Om du inte har ovanstående saker är det dags att bege sig iväg på en shoppingtur, vi föreslår att du besöker ett byggvaruhus som bauhaus eller k-rauta.se. Nu kommer det inte ta lång tid förrän vi har härliga och varma kvällar med god och grillad mat.
Tänk på att alltid vara försiktig när du grillar, då både eld och gasol kan orsaka stora skador om man inte använder det på rätt sätt.