grilla

Grilltider

När alla grillar

I dessa fina väder så är det många som är ute och grillar. Något som är trevligt att göra både till frukost lunch och middag. Främst skulle jag kanske välja att göra det till middag dock.

Frågan som alla alltid ställer sig är om det är gasol eller vanlig kol-grill som gäller. Det var även något som vi i kompisgänget avverkade när vi grillade häromdagen. Vissa pratar om att smaken blir helt annorlunda vid en kol-grill, medans andra mer föredrog en gasolgrill eftersom dessa är mycket mer bekväma och snabba. Det är bara att dra igång när man kommer hem från jobbet och så kan man slänga på maten, precis som på spisen.

Kol grillen tar betydligt längre tid och kräver mer tålamod för att få det att bli bra. Då behöver man först elda på kolet så det får lite fart, sen när det hunnit bli riktigt varmt och ligger och glöder, då ska maten slängas på. Ingenting som rekommenderas när man kommer hem trött från jobbet direkt. Men nu var vi ju ute några kompisar och då hade kolgrill fungerat. Hur som helst så hade min kompis spanat in hemsidan bluegaz.se som har en bäst i test vinnare vid namn Z1. Den grillen har fyra brännare och var lagom stor för att vi alla skulle kunna grilla vår mat samt våra tillbehör samtidigt. Kan rekommendera om ni känner att en ny grill vore något i dessa tider.

När det är såhär varmt som det varit nu hittills i sommar så råder det även eldningsförbud på många platser i Sverige, då är det helt enkelt förbjudet att köra t.ex. en engångsgrill som vi annars har gjort ett antal tillfällen, så det kan vara värt att tänka på också, om det blir riktigt varmt så är gasolgrillen en sann vän. Kika in på bluegaz och läs lite om deras grillar eller det bäst i test som dom vann, där står alla saker som man rekommenderas att kolla upp inför ett eventuellt inköp av en grill. Min polare hade läst på rätt bra och hittat den här hemsidan så jag går nog i han spår, för bäst brukar ändå rekommendationer från folk man litar på vara när det kommer till sånna här inköp tycker jag.